7 trucuri pentru igiena naturală – Doar natural

În timpul vieţii lor, cea mai mare parte a femeilor trec de mai multe ori prin infecţii şi inflamaţii vaginale mai mici sau mai mari. Este o convingere greşită că pentru prevenţie trebuie să se apeleze neapărat la substanţe chimice! O bună parte a femeilor se infectează tocmai datorită faptului că încearcă să-şi menţină „prea curată” regiunea respectivă sau pentru că întrebuinţează lenjerie intimă şi absorbante din materiale necorespunzătoare. Corpul femeii sensibile simte toate acestea şi i se reduce capacitatea de rezistenţă.

Iată 7 idei naturale pentru păstrarea unei sfere intime sănătoase!

1. Preferaţi îmbrăcămintea uşoară!

Cele mai multe ciuperci proliferează în primul rând în mediu cald şi umed. Prin urmare, una dintre cele mai eficace profilaxii împotriva lor este aerisirea vulvei. Este DĂUNĂTOARE purtarea oricărei lenjerii intime din material  străin pielii, fibre artificiale şi poliesteri şi de credeţi ori nu, cele mai multe absorbante mai degrabă dăunează decât ajută. Membrana care permite circulaţia aerului, din bumbac natural, aflată în absorbantele Biointimo se străduie să elimine acest efect nociv. Absorbantul bine aerat asigură un mediu uscat pe zonele sensibile şi în felul acesta reduce pericolul infecţiilor în regiunile intime.

  • Dormiţi în pielea goală sau fără chiloţi sub cămaşa de noapte.
  • Evitaţi şi în timpul zilei să purtaţi haine strânse pe corp şi neaerate corespunzător.
  • Pe cât puteţi, purtaţi fustă pe căldură.
  • De îndată ce aţi sosit acasă daţi-vă jos ciorapii pantalon.

2. Evitaţi substanţele chimice!

Dacă pentru tratarea unei infecţii micotice sau pentru altă problemă folosiţi vreo substanţă chimică sau vreun medicament, fiţi prudentă! Evitaţi folosirea substanţelor chimice şi întrebuinţarea concomitentă a medicamentelor şi a cremei sau spumei anticoncepţionale sau deodorantelor intime. Substanţă chimică poate fi considerată şi absorbantul confecţionat din materiale necorespunzătoare:  gândiţi-vă bine la ce alegeţi!

3. Spălare minuţioasă şi absorbant intim!

Dacă ciuperca se instalează în lenjeria intimă, se poate întâmpla să supravieţuiască ciclului convenţional spălare-uscare şi prin urmare vă puteţi infecta din nou. Pentru a evita aceasta este indicat să vă spălaţi chiloţii – în măsura în care materialul acestora permite – în programul de fierbere, eventual să-i înmuiaţi 24 de ore în soluţie de albit rufele şi astfel puteţi distruge ciupercile. Cel mai bine însă este folosirea permanentă a protej-slipurilor BIOINTIMO EVERYDAY: prin înlocuirea acestora vă protejaţi lenjeria intimă!

Absorbante Biointimo Everyday cu bumbac natural


4. Pregătiţi-vă o baie curativă!

Una dintre alternatívele irigării vaginale poate fi baia de şezut. Turnaţi în cadă puţină apă caldă, apoi adăugaţi în apă aproximativ o jumătate de ceaşcă de sare şi tot atât oţet. Aceasta facilitează echilibrarea acidităţii vaginale la 4,5 pH. Staţi în apă până când se va răci pentru ca efectul purificator al băii să aibă succes.

5. Purtaţi bumbac!

Purtarea hainelor din fibre artificiale nu numai că provoacă transpiraţia, însă şi păstrează în interior umezeala şi căldura, facilitând proliferarea organismelor. Alegeţi chiloţi din bumbac şi absorbante din materiale naturale, deoarece materialele naturale absorb umezeala de pe piele.Dacă totuşi nu puteţi rezista tentaţiei la lenjeria intimă confecţionată din materiale sintetice, aveţi grijă ca partea chilotului care intră în contact direct cu vulva, să fie din bumbac.Chiar şi ciorapii pantalon cumpăraţi-i mai degrabă cu inserţie de bumbac, căci astfel aerul trece mai uşor prin ei. 

6. Dacă se poate, doar cu apă!

Când faceţi duş sau baie căutaţi să evitaţi contactul direct al săpunului, şamponului,  sării de baie sau al uleiului cu vaginul. Aceste produse îndepărtează uleiurile naturale care protejează pielea, iar pe deasupra substanţele artificiale neîndepărtate prin spălare pot să irite. Când faceţi duş este mai bine ca regiunea vaginală să o spălaţi cu apă curată. Dacă totuşi nu puteţi renunţa la produsele cosmetice, alegeţi-le pe cele care nu conţin substanţe aromatice alergene.

7. Igienă şi în pat!

Dacă aveţi o inflamaţie vaginală se impune neapărat repausul sexual, căci actul sexual poate agrava şi mai mult inflamaţia cauzată de micoză. Pe lângă aceasta şi partenerul dumneavoastră poate primi ciuperca şi – cu toate că la bărbaţi în majoritatea cazurilor micoza nu produce simptome – după ce v-aţi vindecat, vă puteţi infecta din nou. În afară de aceasta, dacă sunteţi sensibilă la diverse substanţe chimice, nu folosiţi prezervative striate sau lubrifiate.