Igiena menstruaţiei – cu recomandarea medicilor

Menstruaţia nu este o boală, ci un proces fiziologic ce poate fi considerat ca unul dintre răspunsurile pe care organismul femeii îl dă modificărilor sale hormonale. Cu toate acestea, merită atenţie deoarece impune respectarea anumitor modificări igienice a modului de viaţă.

În timpul menstruaţiei se recomandă – potrivit posibilităţilor- ca vulva să fie spălată zilnic de mai multe ori. Spălăturile vaginale sunt însă interzise, deoarece cu jetul de lichid se pot introduce prin colul uterin în cavitatea uterină şi bacteriile prezente mereu în vagin.

Atât în cazul absorbantului, cât şi al tamponului, schimbarea se va efectua la 2-4 ore, înaintea îmbibării totale! În cazul în care, îndeosebi tamponul se află în vagin mai mult timp, acesta poate deveni sursă de infecţie.

Cei mai mulţi medici recomandă absorbantul, deoarece acestrea sunt mult mai naturale. În cazul absorbantului nu trebuie să se ţină seama de bacteriile provenite din introducerea tamponului. Acum există absorbante din materiale naturale care nu numai colectează umezeala, ci absorb şi mirosurile neplăcute, iar între timp nu vă irită pielea. Cum? Uitaţi-vă la absorbantele BIOINTIMO.

O metodă mai sigură și mai modernă este cupa menstruală Biointimo. Cupa menstruală a fost patentată prima dată de Leona W. Chalmers și a fost fabricată din cauciuc vulcanizat.

Cupa menstruală Biointimo este realizată din silicon medical și nu este alergenică. Pentru unele femei tampoanele obișnuite sunt alergice și predispun la șoc toxic. Cupa menstruală este durabilă în timp, se curăță ușor, se poartă ușor și este confortabilă. Aceasta colectează fluidul menstrual și nu permite scurgerile.